ŞEHRİN İMAJINI BU TİP ETKİNLİKLER DÜZELTİR

12. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı. Şehrin imajının tartışıldığı bu günlerde ülke gündemine uluslararası düzeyde bir sanat festivali ile gelinebilecek bir fırsat yakalanmışken, korkarım ki, bu fırsat da hoyratça harcanıyor.

Şehirde uluslararası sanatçıların, ülkemizde önemli yerleri bulunan  tiyatrocu, televizyoncu, sunucu ve yazarların katılacağı böyle bir festivalin havası hiç yok, şehirde böyle bir atmosfer yokken ulusal ve yaygın medyaya böyle bir faaliyetin ne derece konu olabileceği soru işareti.

Ulusal ve uluslararası düzenlenen etkinlikler, festivaller, söyleşiler, konferanslar, paneller; konusu ve alanları ne olursa olsun şehrin imajını olumlu yönde etkiler. Bu etkinliklere destek verilmesi, şehirde o etkinliklerle ilgili bir atmosfer oluşturulması, bu etkinliklere katılımın sağlanması, başta yerel medyamız olmak üzere etkinliklerin ulusal ve yaygın medyaya aktarılması konusunda haber ajansları temsilcilerinin ve hepimizin görevi olmalıdır.

Bu hafta sonu, ulusal bazda düzenlenen ve çeşitli illerden 1000'e yakın katılımın beklendiği Bolvadinli Yörükzade Ahmet Fevzi Efendi'yi anma etkinlikleri var. Etkinlikleri düzenleyen arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre, etkinlikler kapsamında sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar Bolvadin ilçesinde konferans; akşam ise Afyon'da ulusal düzeydeki bilim adamlarının katılacakları bir panel var.

Tekrar etmekte fayda var; "amacı, alanı, konusu, hedef kitlesi, kapsamı, nevi ne olursa olsun şehrimizde ulusal ve uluslararası düzenlenen etkinlikler bu şehrin imajının daha üst seviyelerde tutulması için bir fırsattır."

Bu tür etkinliklerin, bilimsel, edebi, sanatsal, dini, iktisadi, ticari, spor; alanı her ne olursa olsun; festival, konser, panel, fuar, konferans, turnuva vb. her nevi etkinliğin desteklenmesi, düzenleyenlerin teşvik ve taltif edilmesi gerekir diye düşünüyorum...

* * * * *

Not: 12. Afyonkarahisar Müzik Festivali kapsamında merkezimizde öğrencilerimizle bir söyleşi yapan yaşayan tarih, Tarihçi Yazar Hıfzı Topuz ile bir fotoğraf karesini sizlerle paylaşıyorum...



idrisozek@gmail.com   &   facebook.com/idrisozek   &   twitter.com/idrisozek


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mücadele ruhu...

Okulun "iklim"i olur mu demeyin!.. Başarıyı o belirliyor...